Godaste kladdkakan LCHF

Nu har jag verkligen gjort den godaste kladdkakan enligt LCHF. Jag har testat en hel del eftersom just kladdkaka är en favorit men nu tror jag mig ha hittat ett lyckat recept.

6 ägg
1 dl steviaströ
150 g smör
100 g 70% choklad
50 g 86% choklad
1 dl vispgrädde
3 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver

Vispa ägg och steviaströ. Detta behöver vispas rätt ordentligt så att det blir fluffigt.
Smält smör och choklad på låg värme, tillsätt grädden
Blanda de torra ingredienserna och blanda därefter samman allt.
Smöra en löstagbar form lite och in i ugnen på 175 grader (varmluftsugn) i cirka 15 minuter. Håll koll med sticka, godast är om den är rätt kladdig, thats why we call it kladdkaka =)

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

36 reaktioner på ”Godaste kladdkakan LCHF”

   1. Det blev jättegott!! Dock tyckte jag inte att den blev klar på 15 min så jag hade inne den 6 min till ungefär.. vilket visade sig blir för mycket haha. Men kanongod endå
    ! Den här kommer hamna bland favoritrecepten! 🙂

 1. Hej!
  Vilka fina recensioner på kladdkakan. 🙂
  Ska ju ta och testa denna kaka, men har ingen varmluftsugn. Blir lite tveksam vilket gradantal man ska ha då istället? Samt hur lång tid i ugnen kakan ska stå? Vore kanon om någon av er kan svara. Må gott!

  1. Hej! Roligt att du vill prova kakan. Gällande ugnen har jag nånstans läst att varmluft är ca 25 grader varmare så om du höjer gradantalet 25 grader borde det vara samma sak.

 2. Mums! Den godaste kladdkakan jag har ätit! Nästa gång blir det med mandelmjöl. Det funkade kanon att ha vetemjöl. Jag är ingen fantast av så mörk choklad så nästa gång blir det två 70% istället. Och idag är det våran tjockisdag så jag lyxade till det med vitchoklad i också! Blir en väldigt lång promenad och träning imorgon haha! Tack för ett helt underbart recept! Denna ska jag bjuda på nästa gång vi får besök 🙂

 3. Hejsan!
  Hittade hit när jag letade efter något gott att baka ikväll:) men jag har ett problem. Har glömt att köpa mandelmjöl när vi var i stan och affären här har dom inget. Tror du att det skulle funka med vanligt vetemjöl till detta recept? Jag är inte så strikt när det gäller lchf och tänkte att vi skulle unna oss lite ikväll.
  /Sandra

  1. Det kan nog säkert funka med vanligt mjöl också om man inte är så strikt. Kanske inte behöver vara inne i ugnen så länge om den ska bli kladdig, får för mig att mjöl torkar upp lite mer så att den behöver kortare tid i ugnen. Men prova med en sticka.

   1. Tack så mycket för svaret. Då testar jag och chansar att det blir gott. Jag återkommer 🙂

    1. Det enda jag funderade på är om du kanske ska minska mjölmängden något. Kolla lite hur smeten blir. Ska inte bli alltför trög tänker jag.

     1. Okej. Jag tar lite i taget då. Är det bättre att smeten blir för lös?

 4. Jag vet inte riktigt vad jag har lyckats med men det är en soppa i mitten av formen och fast på kanterna och nästan svart uppe på…
  Har nu sänkt värmen (jag har inte varmluftsugn och har därför höjt värmen från 175grader till 200grader för att få samma effekt som en varmluftsugn) till 150grader..
  Har gjort exakt efter ditt recept med ingredienserna…

  Jag som är så sugen på kladdkaka.

  1. Men nu så! Det var mer tid i ugnen som behövdes:) god blev den men den smakar inte ”riktig” kladdkaka men den funkar 🙂

 5. Tack för ett toppenrecept! Jag testade den ikväll dagen till ära (Alla hjärtans dag) och den överträffade verkligen mina förväntningar, såååå himla god 🙂

  // Sandra (frubogren.wordpress.com)

 6. Tack för receptet. Står i ugnen nu:)
  Tog sukrin istället för har svårt för Stevia-smaken. Blir spännande att se om denna blir mer lik kaka,än andra recept som mer liknar fudge.

   1. Tack, det smakade mycket bra! God konsistens. Jag har halva i frysen till nästa festliga tillfälle 🙂
    men kan inte låta bli att sakna den ”vanliga” kladdkakekonsistensen, det smetiga…

    Då jag inte är så van att baka på det här sättet, vet du vad som blir så bittert att det nästan svider i munnen, är det sötningsmedlet eller kan det vara mandelmjöl som får den effekten?

    1. Vill man ha den mer kladdig kan man låta den stå kortare tid i ugnen. Men visst, det är ju inte ”vanlig” kladdkaka i den bemärkelsen. Gällande känslan i munnen är det ersättningssockret som gör det. Jag tyckte sukrin gjorde så, blev bättre när jag använde ICAs stevia-strö.

 7. hej hittade till din blogg precis. Äter du strikt lchf? Jag har gått ner snart till min målvikt genom slanka och skullle vilja börja med lchf mat för att dels gå ner lite till men även för att det verkar vara bra för kroppen. Finns ju dessutom mkt goda recept efter vad jag förstår. Men är det viktigt att man aldrig fuskar dvs äter ”vanligt” godis någon gång eller äter den där lussebullen med pärlsocker(ja jag brukar ha på det då jag inte gillar russin:)
  mvh madde

  1. Hej!

   Jag är inte särskilt strikt utan äter emellanåt bullar (med pärlsocker) eller ”vanliga” efterrätter. Att jag håller vikten rätt bra beror på att jag tränar en hel del. Men när jag skippar bullarna och de andra sötsakerna så går går jag ner de 1-2 kg som jag kan lägga på mig emellanåt. Så, visst märks det skillnad när jag verkligen tänker på vad jag äter. Men iom att jag tränar så försöker jag också få i mig kolhydrater men jag väljer annat än ris, pasta och potatis. Äter istället exempelvis mathavre och sötpotatis.
   Det tips jag fått (eftersom jag älskar sötsaker såsom bullar och kladdkaka) är att ha en dag i veckan när jag kan äta detta (även då med måtta) men så att man inte äter det varje dag för då funkar nog ingen livsstil om man vill gå ner i vikt.
   Du kan ju alltid prova att äta mer enligt lchf. Har du inte läst kostdoktorns bok så kan jag verkligen rekommendera den.

   Mvh
   Annah

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.