Spruta i knät

Idag har jag träffat en läkare och besöket var inbokat sedan ett tag och var inte alls tänkt att handla om mitt knä, men det slutade med att jag fick en kortisonspruta i knät. Av någon anledning har jag just idag fått sådana problem med knät att jag har svårt att gå. Funderar på om det beror på de promenader jag tagit till jobbet tre gånger denna vecka. Men det slog till imorse och knäpper och sprakar betydligt mycket mer än tidigare. Det känns lite som att knät ska hoppa ur led när jag går.

Jag fick i alla fall en kortisonspruta (första gången någonsin) och jag vet inte om det kommer hjälpa men just nu vill jag prova vad som helst. Mitt knä begränsar mig så mycket.

Läkaren sa att mina knäproblem kan bero på att benet är snett (kobent) och att knät känns lite felvänt. Naprapaten har tidigare sagt att min knäskål känns bakvänd. Jag har röntgat knät för något år sedan och det var relativt normalt vad jag förstod. Skulle dock vara intressant med en magnetröntgen men vet inte vad jag ska göra för att få det. Tycker bara det att jag är runt 30 år med en 90-årings knän borde kvalificera mig för en mer grundlig undersökning. Men allt jag får höra är att jag ska träna mer, varför tror jag inte att det är riktigt hela problemet?

När jag ändå var hos läkaren passade jag på att fråga om att få kolla blodvärdet igen och kors i taket. Det var ok. 121 hade det krupit upp till och jag tror det beror på två faktorer. Dels att jag äter blodpudding ungefär en gång i veckan dels att jag inte blöder lika mycket nu även om jag haft ”mens” i cirka sex veckor i sträck nu. Skönt att det var mer normalt. En sak som i alla fall förbättrats med mig.

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

3 reaktioner på ”Spruta i knät”

 1. hejsan det känns som om jag kan relatera till dig och ditt problem jag har exakt samma problem med mitt knä, och kan ej spela basket då jag är en tidigare basketspelare, vet att ditt inlägg är gammalt men sökte upp knä besvär på google så kom detta upp, hursomhelst ville bara fråga dig hur det är med ditt knä idag och hur det löste sig?
  Mvh Anonymkille

  1. Hej!

   Knäproblem är verkligen tråkigt. Mitt knä är fortsatt dåligt, det svar jag fick efter röntgen är artros, troligtvis på grund av att knäskålen hoppat ur led vid flera tillfällen när jag var yngre, alltså förslitningsskador. Det enda som jag tycker hjälper är träning. När jag kör tung styrketräning blir musklerna runtomkring starkare och jag känner av problemen i knät mindre.
   Hoppas du hittar något som kan hjälpa dig.

   Mvh
   Annah

 2. Min syster har precis så som du och går nu hos en sjukgymnast för att träna upp rätt muskler.
  Som jag fattade det som så ska hon få nått knäskydd som ska hjälpa hennes knä när hon tränar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.