LCHQ kokbok

Fredrik Paulun har kommit ut med en ny kokbok som numera finns i min ägo. Jag kan tycka att det är lite synd att LCHF blivit ett sådant begrepp för jag tycker LCHQ (där Q står för kvalité) passar så mycket bättre. Själv har jag också insett att jag får i mig lite för mycket fett och aningens för lite protein varför fokus på kvalité snarare än fett passar mig bättre. Jag föredrar också att säga att jag äter lågkolhydratkost då jag får i mig ungefär 20-30% kolhydrater varje dag.

Så till kokboken.

Boken är riktigt fin, med härliga tjocka sidor och vackra bilder på maten. Jag gillar att Fredrik skrivit lite mer om vissa råvaror i de olika recepten, vad de är bra för och vad de innehåller. Det blir mer än bara recept eftersom jag även lär mig något om maten jag lagar.

LCHQ

Det enda negativa jag har att säga är att en hel del recept alltid innehåller någon ingrediens som jag inte riktigt vet vad det är vilket kan göra att det känns som om jag behöver planera lite mer för att laga maten. Med små barn i hushållet vill jag gärna att maten ska gå snabbt och innehålla få och bra livsmedel. Kan tänka mig att Fredriks kokbok främst kommer användas till helgmaträtterna.

De avsnitt jag mest uppskattar i boken är de som handlar om frukost, omeletter och efterrätter! Även soppavsnittet känns som det kan bli en favorit. Särskilt vintertid gillar jag att göra soppor.

Så sammanfattningsvis, en fin kokbok med vackra bilder och mat som ser frestande ut. Det enda jag som sagt saknar, är lite mer lättlagat för barnfamiljen.

 

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

2 reaktioner på ”LCHQ kokbok”

  1. Oh min guru Paulun! Jag ska nog köpa hem boken inom kort! Är nyfiken på vad det är för ingredienser som behövs i recepten – jag gillar nya saker!!

  2. Spännande. Jag gillar också att man byter ut fett mot kvalité. Har svårt att tänka mig att all den mängden fett man får i sig i LCHF är bra för en i längden.

    SV: Prova crossfit! Det är så fantastiskt roligt. Hade jag inte vetat att stället jag kör på nu ska börja med crossfit på riktigt efter sommaren hade jag kört igång redan nu. Men jag försöker fokusera på en sak i taget. Förra våren och sommaren var det PT, nu är det military och sen får det bli crossfit. Jag längtar dock. haha.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.