Matlista

Jag brukar försöka planera maten i veckorna under helgen eftersom jag verkligen ogillar att stå där i köket vid femtiden och försöka komma på något snabbt och bra att göra. Här är den senaste veckans matsedel.

måndag:
Broccolisoppa med ädelost (Från Åses bok, en riktigt god soppa som båda barnen gillade.)

tisdag:
köttbullar med broccoli/blomkålsmos och brunsås (jag köper färdiga köttbullar eftersom jag tycker det är bekvämt och smidigt. jag brukar försöka satsa på köttbullar med så mycket kött i som möjligt. Blomkåls/broccolimos gör jag som så att jag kokar broccoli och blomkål i cirka fem minuter och därefter mosar jag det med stavmixer till ett mos. Brukar smaksätta med en skvätt grädde, salt, peppar och ibland även riven ost).

onsdag:
korvstroganoff med blomkål (just korvstroganoff med stekt blomkål är verkligen riktigt gott.)

torsdag:
omelett med räkröra (Jag gjorde omletten på tio ägg till fyra personer och i räkröran skulle jag rekommendera att ta bara en halv fiskbuljongtärning då det blev lite salt.)

fredag:
pizza med rökt kalkon. Jag använder just rökt kalkon för att få i mig mer protein. Riktigt gott är det. (Pizza receptet använde jag också den från Åses bok)

lördag:
köttfärslimpa med salami, soltorkade tomater och fetaost, gräddsås och blomkålsmos.

söndag:
saganaki med kräftstjärtar (egen variant från Åses original) samt solrosbröd.

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

4 reaktioner på ”Matlista”

  1. Jag försöker också göra matlista. Smidigt och så slipper jag onödiga turer med bilen då vi bor ute på landet 🙂

  2. Jag gör också matlista varje vecka. Försöker göra den på helgen o handla så allt finns hemma alt att mannen handlar direlt efter jobbet.

    1. Blomkåls/broccolimos gör jag som så att jag kokar broccoli och blomkål i cirka fem minuter och därefter mosar jag det med stavmixer till ett mos. Brukar smaksätta med en skvätt grädde, salt, peppar och ibland även riven ost.

      Jag tycker det är väldigt gott och ett bra alternativ till potatismos. Smakmässigt går det ju inte direkt att jämföra med potatismos, men gott är det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.