God grötfrukost

Jag äter gröt till frukost varje dag i stort sett. Standard är att jag gör fiberhavregrynsgröt med vaniljpulver och linfrön och serverar detta med hallon och cirka 2 msk grädde. Gott och mättande.

Nu har jag dock provat en annan variant som inte alls var dum, faktiskt riktigt god. Inspiration till att prova något nytt har jag dels här dels härifrån.

Dagens gröt blev havregrynsgröt med två klickar jordnötssmör som fick koka upp med hälften mjölk, hälften vatten. Till gröten skivade jag bitar av äpple som toppades med kanel och en skvätt mjölk. Jag försöker alltid att få i mig ett ägg till frukosten också, då står jag mig gott tills det är dags för lunch.

Vad äter du helst till frukost?

Grötfrukost

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

3 reaktioner på ”God grötfrukost”

  1. Tack för tipsen söta du! 🙂 Jag gillar mest gröt till frukost men kör typ någon tråkig variant så borde testa lite nya sett. Jag kör hälften mjöl. Och sen kanel och banan typ. Ibalnd kanel och socker! schhhyyy jag har liksom inte kunnat låta bli socker nu som gravid. =P

    Kramis! ?

  2. Jadu, Annah.. vad äter jag helst till frukost… Jag brukar inte äta frukost 😉 Och ja… jag veeeeeet… det är inget bra. Äter det när jag jobbar dock – på jobbet – när jag varit vaken några timmar 😉 Men här hemma… blir det inte mycket frukost. Kanske borde ändra på det. Nån gång.

    1. Jag brukade inte heller äta frukost och det gör jag väl inte riktigt nu heller. Jag går oftast upp vid fem och brukar äta frukost på jobbet vid halv tio, men då äter jag gröt med hallon och lite grädde och ett ägg. Har vant mig vid det och är oftast inte hungrig heller när jag vaknar.
      Ha en härlig helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.