Lyckofasad

Mia Skäringer uttrycker det så bra om lyckofasaden som så många bär på. Vi ska vara så duktiga och glada och ha många järn i elden.

För mig går livet upp och ner. Ibland mer upp och ibland mer ner. I höstas när jag träffade min terapeut vid ett tillfälle (ja, jag går till en sådan, vilket jag verkligen kan rekommendera!) hann han bara fråga hur det var och jag började gråta. Jag satt i en hel timme och bara grät. Men genom att prata om det jobbiga, lära mig att förhålla mig till det så kunde jag ändå se ett ljus i tunneln och jag vet ju så väl att när det är jobbigt och mycket känns skit så kommer det alltid bättre tider efteråt. Efter regn kommer sol.

Inte lika glad

När jag kollar igenom bilder så hittade jag direkt en på mig från november när jag tyckte det var som jobbigast. Jag ser det i mina ögon. Glädjen fattas. Men det är ok att känna så också.

Jag vet att det kan finnas de som ser det som en svaghet att gå i terapi eller söka hjälp, jag tänker att det är en styrka, att inse sina egna begränsningar och att våga ta hjälp av andra som kan. Dessutom har jag lärt mig mycket om mig själv och jag får kvitto på att det märks att jag blivit en tryggare och starkare person. Jag går inte lika ofta nu men tänker att det är en kontakt jag gärna har kvar emellanåt för att hitta fokus och styrka om jag känner mig lite vilsen.

Ta hand om er!
Kramar
Annah

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

10 reaktioner på ”Lyckofasad”

 1. I love Skäringer!

  Jag tror ju att alla mår bra av att gå till nån slags samtalsterapeut, vare sig om man har stora eller små problem/svårigheter i livet. Det lätta är dock att tycka att ”alla” borde göra det, men att det kanske inte innefattar sig själv… 😉

 2. Så sant! Har precis fått en kontakt att prata med och det är först när jag hör mina egna tankar högt som jag förstår och får perspektiv på mina upplevelser och känslor.
  Vet precis hur du menar med att glädjen i ögonen inte finns där, jag ser det tydligt på mig själv. Efter min ”mellanlandning” hoppas jag vara starkare och tryggare i mig själv igen!

  Kram fina du!

 3. Tror att det är många som mår dåligt på insidan men allt verkar så bra på utsidan.
  Man är rädd att visa att allt inte är på topp hela tiden.

 4. Det är okej att känna! Lika aktuellt nu som 2009 när krönikan skrevs.

  Visst behöver man prata mer om det här o allaborde våga visa mer känslor.
  Kram!

 5. Jag har tagit fasta på citatet: ”Man gråter inte för att man är svag, man gråter för att man varit stark för länge.” Ligger oerhört mycket sanning i det.
  Jag tror den där lyckofasaden är på väg att skrotas. Tycker folk är mer ärliga numera.
  Ta hand om dig Annah. <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.