Inga gröna fingrar

I höstas planterade vi häck mellan oss och grannen, det var andra gången eftersom den första inte tog sig då plantorna var dåliga. Tidigare hade vi något väldigt anskrämligt mellan oss som inte ens var värdigt att kalla häck. Nu hoppas vi i alla fall att den nya häcken tar sig. Bredvid häcken har vi en massa jord som säkerligen önskar lite sällskap i form av perenner som jag tänker sköter sig själv. Nu har jag kikat runt lite och kommit fram till följande. (Det är nu jag hoppas någon trädgårdsintresserad kan skrika till om det är helt uppåt väggarna).

Jag vill ha marktäckande perenner, eftersom det tidigare varit tendens att ogräs växer där vill jag ha något som sprider sig och inte låter sig skrämmas av lite ogräs.

Då läget idag är soligt men allteftersom häcken växer upp kommer bli mer sol/halvskugga har jag försökt välja växter som passar för detta. Först ut är nävan. Det finns enormt många olika nävor. Söta små växter som sägs vara lättodlade. Den sort jag tänkt mig heter jungfrunäva.

Perenner

Krypmalört är en lite silvrig växt som är brett marktäckande.

Hasselört är något jag tänker att man kan plantera närmast häcken då den trivs mer i halvskugga/skugga. Den är också vintergrön.

Timjan finns som lite olika sorter, just denna som är på bild heter purpurtimjan. Passar bra som kantväxt.

Får fundera på om vi ska ha någon lite större växt också men det lutar mest åt perenna marktäckare. Ska också ut i skogen och leta lite sten att fylla upp med.

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

3 reaktioner på ”Inga gröna fingrar”

  1. Det låter som en bra plan, men försök att hitta något på höjden. Hosta är fint ihop med de andra växterna o klarar sig själv. Brer ut sig bra o finns i många olika färger på bladen.

  2. Det är fina växter men jag hade också valt något som växer på höjden så du får lite dynamik i rabatten. Kanske en rosalila syren? En liten azalea? Ormbunke är fint. Pioner är enkelt och tjusigt.

    1. Tack för input. Var tveksam till något högre eftersom jag inte ville att det skulle komma ivägen för häcken men kanske kör på lite astilbe ändå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.