Att komma igång med träningen

Efter ett längre uppehåll med träningen tycker jag det känns viktigt att inte gå ut alltför hårt igen. När mitt uppehåll började i april ungefär  tränade jag vanligtvis 5-6 gånger i veckan. Har endast lyckats få in enstaka pass i april och under maj har jag vilat helt. Det är stor skillnad på kroppen nu eftersom jag byter ut ett beroende mot ett annat. Desto mer jag tränar, desto mer strikt blir jag med kosten och desto mindre jag tränar desto mindre noga blir jag med vad jag stoppar i mig. Matmässigt äter jag ungefär som jag brukar men med tillägget att det går i betydligt mycket mer fikabröd, kakor och godis. Jag är svag för socker helt enkelt. Nu är jag igång igen och för att minska sötsuget och aptitreglera bättre har jag under vardagarna kört periodisk fasta.

Jag har nu börjat med träning ungefär 3 gånger i veckan plus några powerwalks. Denna veckan har jag genomfört och planerat följande träning.

Måndag: vila
Tisdag: xt/core/styrka 45 min, 26 min pw på lunchen
Onsdag: vila
Torsdag: Lofsans 24 minuters hemmapass + 10×3 axelpress och axellyft
Fredag: vila
Lördag: Löpning samt tabataövningar
Söndag: vila

Min tanke är att sedan successivt öka på träningen med pw, lunchträning och hemmaträning samt att sköta kosten vilket jag gör när jag planerar för den.

Styrketräning

Gammal bild från när jag var i bra form och mådde bra. 

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

En reaktion på “Att komma igång med träningen”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.