Ätstörningar

När jag träffade min mentala PT tidigare i veckan så kom vi in på detta med ätstörningar, inte uttalat just ätstörningar men hur jag tänker kring mat, jag berörde det lite igår med att bra kost och träning går hand i hand liksom lite träning och sämre mat. I alla fall så kom jag idag att tänka på hur lite jag faktiskt vägde när det var som värst. Jag har lyckligtvis inte så många bilder på mig själv från den tiden, de jag har talar sitt tydliga språk kring mitt mående då. Jag önskar att jag då haft den kunskap om mat och träning som jag har idag och jag tror att detta är viktigt att framförallt prata om i skolan. Milton har precis avslutat förskoleklass och de har haft en vecka på hösten och en på våren som de ägnat extra åt träning och hälsa. Barn i de större klasserna har fått föreläsa om bra kost bland annat. En morgon hade de gemensam frukost för att gå igenom vad som är en bra frukost. Jag hoppas innerligt att mina barn ska ha sådan kunskap och självkänsla att de kan må bra och vara nöjd med sig själv oavsett tidpunkt i livet.

Mor och dotter

Nu ska jag ha helg och njuta av vad den har att erbjuda. Tid hemma och med familjen. Underbara dagar!

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

4 reaktioner på ”Ätstörningar”

  1. Jag är också tacksam över att inte ha så många kort från min ”sjuka” tid.
    Jag hoppas aldrig mina barn ska behöva gå igenom det jag fick göra med självsvält, alkohol och droger.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.