Fotografering på nytt

Det senaste året, eller kanske åren har jag fotat allt mindre och mindre och jag har kommit på att jag saknar det. Jag tycker det är roligt att sträva mot den perfekta bilden. Det finns så mycket att lära sig om att fotografera och hur man kan ta bättre bilder och nu ska jag ge det ett nytt försök.

Lykke-Lie är inte världens villigaste modell direkt.

Något jag aldrig gjort tidigare är att fota i RAW och efter en dag förstår jag inte varför jag inte gjort det tidigare. Vilken skillnad vid redigering. Tar dock mycket mer plats så jag gissar att jag får rensa lite bättre fortsättningsvis.

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

9 reaktioner på ”Fotografering på nytt”

 1. Jag försöker att ta fram riktiga kameran oftare, så lätt att glömma. Samtidgt är jag glad för min iPhone för nu fångar jag så himla många vardagsögonblick jag aldrig hade gjort innan.
  Jag drömmer om ett nytt objektiv (ja helst skulle jag vilja ha en helt ny kamera) och skulle gärna ha en blixt så det kan bli bättre bilder inne.
  Kram!

  1. Lykke Li är en bedårande modell!
   Mina barn har tröttnat på kameran. De var så behändiga som små att locka till – i mina ögon – fina bilder. Nu gör de grimascher så fort linsen riktas mot dem.
   Så nu tar jag en annan sorts bilder; barn i rörelse, i aktivitet, djupt försjunken med ryggen mot kameran. Fina bilder. 🙂

  2. Jag har börjat prova mer att ändra iso för att fota inne och det fungerar riktigt bra och jag behöver oftast inte någon blixt.

   kram kram

 2. Har sätt att du inte kommit vidare till polishögskolan… trist! 🙁 ska du söka igen? hur många gånger har du sökt innan?
  Min dröm är att bli polis, så jag ska söka o se hur långt jag kommer.. hoppas verkligen att jag kommer in eftersom de är min dröm, det är bara det som jag vill jobba som!!

  1. Hej!

   Jag kommer inte att söka igen, deras förlust 😉 Jag har sökt fyra gånger allt som allt. Första gången kom jag inte vidare alls, för ung, andra gången kom jag till tester vilka jag misslyckades på. Tredje gången kom jag till tester men avstod och fjärde gången kom jag till tester och klarade dem. Lycka till och går det inte första gången så fortsätt söka, verkar ju falla lite på lotten det där.

 3. Åhh vilken fin bild! Visst är det kul att fota? Jag älskar det :). Men är urdålig på det där med redigering, där har jag ett och annat att lära mig så jag har inte vågat mig på det där med RAW ännu…. men alla ”riktiga” fotografer säger ju att det är det som gäller :).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.