Att gå i ettan

Det närmar sig med stormsteg, om en månad börjar sonen ettan och samtidigt som det känns overkligt att han blivit så stor så har jag funderat en del på vilka förändringar det kommer innebära. Inte bara för sonen utan även för oss som föräldrar.

Vad väntar i ettan?
Vad väntar i ettan?

Det är utifrån dessa funderingar som boken ”Att gå i Ettan” av Hedensjö, Lundsten och Mårtensson skapades. Det är en föräldrabok om skolan och det som väntar både Milton men även hur vi föräldrar på bästa sätt kan förhålla oss som förälder till ett skolbarn. Boken är full med fakta och konkreta tips som verkligen är en hjälp. Exempelvis finns det konversationskort som hjälper till att ställa de rätta frågorna för att få mer berättande svar än bara ja, nej eller bra. Boken beskriver inlärning och hur jag som förälder kan hjälpa mitt barn att lära sig och hur ska egentligen en lärares drömförälder vara.

Att gå i ettan.
Att gå i ettan.

Jag tycker att den här boken ger så mycket uppslag och inspiration till att jag ska bli den bästa skolföräldern någonsin och jag tycker att alla föräldrar som har barn som ska börja ettan borde ha en egen bok. Håll koll här på sidan, för du har snart möjlighet att få ett eget exemplar av boken, i samarbete med Majema.

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

4 reaktioner på ”Att gå i ettan”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.