Mugcake

Mugcake verkar ju ha blivit väldigt populärt. Jag hade en variant på detta innan jag visste att det kallades mugcake. Hur som har den utvecklats en del allteftersom jag stött på nya recept. Såhär blev den idag.

Protein mugcake
Protein mugcake

1 dl havregryn
½ liten banan
1 ägg
1 msk kakao
1 skopa proteinpulver (använder själv holistic)
lite honung
½ tsk bakpulver

hallon

Blanda samman allt och ha i en liten skål eller mugg. Ibland kör jag ihop det med stavmixer, ibland bara med gaffel. In i micron ca 45 sek – 1½ minut på full effekt, beroende på micro. Vid halva tiden brukar jag slänga på några frysta hallon som får mjukna lite. Tiden varierar även beroende på hur kladdig man vill ha kakan. Jag brukar köra ungefär 1 minut, för då blir det kladdig i mitten.

Den blev väldigt mättande och jag orkar inte äta upp hela.

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

2 reaktioner på ”Mugcake”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.