Hallon mugcake

Det här var så gott att jag inte ens hann med att fota det goda. Har ni inte provat på mugcake ännu så är det dags att göra det. Perfekt mellanmål tycker jag.

Till en portion behövs
1 dl havregryn
½ banan
1 äggvita
½ msk kokosmjöl alt proteinpulver
½ tsk bakpulver
½ dl hallon
1-2 msk mjölk

Mixa allt med stavmixer och kör därefter i micron ca 1-2 minuter beroende på micro och hur kladdigt man vill ha det.

Jag utgick från detta recept men blandade i hallonen i kakan för sötma vilket gör att jag inte tycker man behöver tillsätta socker/stevia eller annan sötning.

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

5 reaktioner på ”Hallon mugcake”

  1. Du som gillar choklad borde testa detta: 3tsk kokosflingor, 3tsk kakao, 0,5 tsk bakpulver, en skopa proteinpulver med chokladsmak, 1 äggvita. Mixa och grädda i micro i ca 20 sek med locket på. Brukar mixa lite kvarg och banan som ”grädde” till.

  2. Har hittills bara sett denna mugcake i onyttigt ’format’ , men detta lät ju onekligen spännande – ska testas i eftermiddag!

    1. Jag såg faktiskt första igår att ursprunget tydligen var lite mer onyttiga mugcakes… har bara gjort dessa bra varianter utan socker. Bara fantasin sätter gränser =) Hoppas du gillar dem!

    1. Oftast brukar jag använda hela ägget, men när jag vill ha en lägre fetthalt tar jag utan. Sparade dem först för att använda till något annat, men har inte kommit på vad än, så tyvärr. Men kör med hela ägget, fungerar lika bra. Kokosmjöl har vi på MAXI här i stan. De har en särskild hylla för typ LCHF mat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.