Shoppingfritt

2018, nytt år och nya möjligheter som det brukar heta. För mig skulle detta år ge mig möjligheten att närmare se hur shoppingfri jag klarar av att vara.
Från att ha sporadshoppat var och varannan lunchrast har de allra flesta inköp jag gjort under 2018 varit planerade och genomtänkta. Jag skriver de allra flesta för det är några saker/kläder jag införskaffat som jag med största sannolikhet skulle klarat mig utan samtidigt som det varit mer genomtänka än tidigare inköp innan köpstopp. Jag tänker att när vi väljer en livsstil som shoppingfri är det viktigt att vi inte klankar ner på oss själva om den utmaning vi antagit kanske inte blev till hundra procent vad vi från början tänkt. Det finns så mycket att lära om sig själv, sina tankar och mönster och jag tänker även att den kanske viktigaste lärdom är reflektionen varför vi gör som vi gör.
Jag har drastiskt minskat min konsumtion till skillnad från föregående år och det känns skönt att se hur livet kommer i annat ljus. Jag har under detta år insett att det materiella stressar mig och att jag hellre omger mig av färre saker vilket även gjort att jag startat andra resor som att rensa ut det som inte skänker mig glädje.

En annan bonus med ett shoppingfritt liv är hur det smittar av sig på familjen. Jag låg och pratade med dottern om belöningar för att motivera henne med läxläsning och frågade vad hon tycker är en bra belöning och vad vi kan hitta på tillsammans. Hon nämnde ett besök till badhuset, att laga mat tillsammans och ’shopping’ men kom snabbt på att ’du får ju inte shoppa’ varpå jag svarade ’men du får om du vill’. Hennes svar då värmde hela hjärtat ’men jag behöver inte det’. Det känns verkligen underbart när de val jag gör även ger positiva effekter på kommande generation.

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

2 reaktioner på ”Shoppingfritt”

  1. Visst är det intressant! Har du läst Marie Kondos böcker? Jag tycker dom är så bra och det fick mig för första gången att faktiskt förstå varför jag aldrig hade lyckats få ordning tidigare.
    Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.